Tata relanseaza Nano
27.11.2011
        
Distribuie acest articol!   

Mai puternica, mai spatioasa si mai simpatica – asa se prezinta noua versiune, „model 2012”, a micutului Tata Nano, cunoscut drept cel mai mic automobil din lume. Reamintim, micro-masina produsa de Tata Motors detine oficial acest record, omologat de cei de la Guiness Book. In plus, est cunoscut si drept cel mai ieftin automobil din lume.

Masina este conceputa pentru pietele emergente, unde se inregistreaza cresteri semnificative ale vanzarilor, dar si, de ce nu, pentru segmentul micilor modele urbane din Europa si Asia. Din pacate pentru indieni, socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din targ. Calitatea slaba a produsului si marketingul neinspirat se regasesc in rezultatele cu mult sub asteptari de la vanzari: doar 130.000 de exemplare din 2009 si pana acum, in intreaga lume.

Nano „model 2012” pastreaza acelasi aspect exterior, insa primeste o paleta de culori si echipari imbunatatita. Motorul de 624 cmc are 38 CP (cu 3 CP in plus) si 51 Nm (in crestere de la 48 Nm). Poate atinge viteza maxima de 105 km/ora si are un consum mediu de 4,08 litri/100 km. La capitolul imbunatatiri trebuie trecute si cele cateva revizuiri de la interior, inclusiv la capitolul izolare fonica.

Desigur, Nano nu este nici pe departe ultimul racnet in mateie de tehnologie auto. De altfel, cei de la Tata nici nu si-au propus acest lucru. In fond, daca au de demonstrat ceva la acest capitol, o pot face prin intermediul celor doua marci de prestigiu pe care le au in portofoliu – Jaguar si Land Rover. In schimb, Nano ar trebui sa convinga in cu totul alte segmente. Cel putin pe propria piata, unde pretul de plecare de 140.000 rupii (circa 1.965 euro) este imbatabil.

Distribuie acest articol!