Toyota Aqua (Prius C)
16.11.2011
        
Distribuie acest articol!   

Dintre cele cinci premiere mondiale cu care Toyota se va prezenta la editia de anul acesta a Salonului de la Tokyo, doua vor fi modele de serie. Alaturi de coupe-ul FT-86, realizat in parteneriat cu Subaru, Toyota va prezenta si noul Aqua sau Prius C.

Noul hatchback compact va purta unul din cele doua nume, in functie de piata de desfacere – Japonia, respectiv restul lumii. Este cel mai nou si cel mai mic model din familia de hibrizi Prius. Nu va fi comercializat in Europa, unde, ca dimensiuni, s-ar incadra in gama imediat peste Yaris.

Noul model este conceput pentru a intra pe cat mai multe piete. Prin urmare, lungimea de 4 m ofera un spatiu interior rezonabil, in timp ce la capitolul motorizare, in traditia casei si in stil Prius, motorul pe benzina de 1,5 litri este acompaniat de unul electric, puterea totala combinata fiind de 100 CP. Consumul mediu declarat este de 4,7 litri/100 km in mediu urban.

Comercializarea in Japonia va incepe in decembrie, iar la inceputul anului viitor, Prius C isi va face debutul si in SUA.

Distribuie acest articol!