Toyota GT 86 - primele informatii si imagini oficiale
28.11.2011
        
Distribuie acest articol!   

Asteptat incepand din 2007, noul coupe Toyota, realizat in cooperare cu Subaru, isi face acum intrarea oficiala. Este un model care ne reaminteste ca gigantul japonez stie sa fabrice si altceva decat automobile economice sau cuminti, precum Prius, respectiv Carina. Iar noul model Toyota GT 86 este continuatorul traditiei coupe-urilor nipone accesibile ca pret, gen 2000 GT, Supra sau Celica.

Dezvaluit oficial la editia din acest an a Salonului de la Tokyo, GT 86 este un coupe compact cu 4 locuri si 2 usi. Motorul este un “flat-four”de 2,0 litri, 200 CP la 7.000 rot/min si 205 Nm la 6.600 rot/min. Transmisia pe puntea spate se realizeaza prin intermediul unei cutii automate cu comenzi la volan sau a uneia manuale.

Din punct de vedere estetic, GT 86 este o prezenta singulara in gama Toyota. Nu impresioneaza printr-un design original sau sofisticat, insa o serie de detalii, precum rotile pe 17 inch cu discuri ventilate de mari dimensiuni sau difuzorul si evacuarile din spate ii tradeaza caracterul sportiv. Pe scurt, o masina sport de buna calitate, fara inflorituri, la un pret foarte competitiv.

Distribuie acest articol!