Volanul de Aur 2011 - castigatoarele
13.11.2011
        
Distribuie acest articol!   

Celebra competitie Das Goldene Lenkrad (Golden Steering Wheel), initiata de publicatiile germane Bild am Sonntag si Auto Bild, impreuna cu editiile nationale din alte 22 de tari de pe continent, si-a desemnat castigatoarele pentru a 36-a oara. Volanul de Aur este unul dintre cele mai importante premii auto din Europa, distinctia fiind acordata celor mai impresionante modele noi care au fost lansate pe piata auto de-a lungul anului.

Anul acesta, 46 de modele noi au concurat in diferite categorii. Alegerea celui mai bun automobil din fiecare clasa s-a realizat pe baza voturilor cititorilor – la sondaj au luat parte aproximativ 260.000 de cititori -, precum si a verdictului dat de un juriu format din 42 de persoane – piloti de curse, ingineri, jurnalisti si examinatori celebri.

In mod traditional, majoritatea modelelor laureate provin de la constructori germani. De remarcat ca, anul acesta, Mercedes-Benz este singurul constructor cu doua modele premiate. De altfel, Mercedes este cel mai premiat brand din acest concurs, cu 21 de trofee primite din 1976, cand s-a lansat Volanul de Aur, si pana in prezent.

Volanul de Aur 2011 – castigatoarele pe categorii
Clasa mica: Volkswagen Up
Clasa compacta: BMW Seria 1
Clasa medie-superioara: Audi A6
Clasa sport: Porsche 911
Clasa cabrio: Mercedes-Benz SLK
Clasa SUV: Mercedes-Benz Clasa M
Volanul Verde: PSA (Peugeot Citroen), cu tehnologia Diesel-Hybrid

Foto: Bild.de

Distribuie acest articol!