Al Attiyah a semnat cu Citroen Racing
20.12.2011
        
Distribuie acest articol!   

Nasser Al Attiyah este al treilea pilot al echipei Citroen Racing. Incepand cu Raliul Suediei, pilotul din Qatar va concura in Campionatul Mondial de Raliuri cu un Citroen DS3 WRC identic cu modelul pe care-l vor avea la dispozitie Sebastien Loeb si Mikko Hirvonen.

In afara celor doua modele DS3 WRC ale echipei Citroen Total, pilotate in 2012 de echipajele Sebastien Loeb – Daniel Elena si Mikko Hirvonen – Jarmo Lehtinen, la start se va afla inca un exemplar DS3 WRC, care va fi pilotat de echipajul Nasser Al-Attiyah – Giovanni Bernacchini.

Nasser Al-Attiyah, castigator al Raliului Dakar 2011, este un pilot cu experienta in Campionatul Mondial de Raliuri. Cu 46 de prezente la start din 2004 si un titlu mondial in P-WRC castigat in 2006, pilotul din Qatar isi continua cariera in Mondial impreuna cu echipa Citroen Racing. Nasser Al-Attiyah, castigator al celui de-al saptelea titlu in Campionatul de Raliuri din Orientul Mijlociu, va debuta abia in Raliul Suediei, pentru ca, la inceputul anului viitor, el va lua startul mai intai in Raliul Dakar. In plus, acesta isi va reprezinta tara la Jocurile Olimpice de la Londra in competitia de tir cu pusca de talere.

La Dakar 2012, Al-Attiyah va pilota un Hummer inscris in competitie de team-ul condus de pilotul american de NASCAR, Robby Gordon. Participarea lui Nasser Al-Attiyah la Dakar 2012 este sustinuta de partenerul sau, Barwa.

Distribuie acest articol!