Mitsubishi abandoneaza look-ul agresiv
19.12.2011
        
Distribuie acest articol!   

Mitusbishi isi va schimba o serie detalii ce tin de designul modelelor sale, pentru a adopta un mesaj ecologic si la nivel vizual. Printre schimbari este prevazuta si cea a actualului calandru, in stil „jet-fighter”.

Actualul desen trapezoidal de la grila frontala a aparut in 2008, cu ocazia lansarii modelului Lancer Evo X. Noua „fata”, mai agresiva si, in acelasi timp, mai expresiva, a prins bine si a fost implementata si la alte modele, precum Outlander si ASX.

Intr-un moment in care toti constructorii sunt preocupati sa-si cristalizeze un limbaj stilistic propriu, mai ales in privinta partii frontale a automobilelor, se parea ca Mitsubishi si-a gasit elementele de identitate vizuala. Cu atat mai mult cu cat noul calandru era inspirat, ca forma si semnificatie, din luptele la nivel inalt, mai exact de la avioanele de vanatoare.

La inceputul acestei luni, cu ocazia Salonului de la Tokyo, Hiroaki Ohtsuka, responsabilul cu designul la Mitsubishi, a explicat, in cadrul unui interviu acordat celor de la Automotive News, care sunt prioritatile actuale ale constructorului japonez. Si anume: dezvoltarea de modele sportive, functionarea eficienta (ecologica) si modelele SUV. Ca o consecinta directa a acestor preocupari, spiritul razboinic de acum trebuie schimbat, pentru ca modelele Mitsubishi sa para asa cum sunt in realitate, ecologice. Prin urmare, noua linie „pacifista” va fi arborata incepand cu noile modele PX-MiEV II (concept) si Mirage.

Distribuie acest articol!