CALCULATOR OFICIAL - Taxa pe poluare, versiunea 2012
15.01.2012
        
Distribuie acest articol!   

Joi, 5 ianuarie 2012, presedintele Traian Basescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. Adoptata, pe 15 decembrie 2011, de Camera Deputatilor, legea a intrat in vigoare incepand de vineri, 13 ianuarie 2012.

Actul normativ prevede si reducerea taxei de poluare cu pana la un sfert. Atfel, cei care au platit aceasta taxa in varianta veche, dupa 1 iulie 2008, isi vor putea recupera eventualele diferente.

Cei care intentioneaza sa vina si sa ceara aceasta diferenta, au la dispozitie,  pe website-ul Fondului pentru Mediu (vezi link-ul de mai jos), modalitatea completa de calcul a acestei taxe.

De asemenea, pe pagina web a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala functioneaza un calculator online pentru taxa pe poluare, in noua ei versiune (al doilea link de mai jos).

IMPORTANT: Link-urile sunt vizibile doar pe versiunea clasica a website-ului nostru. Daca ati accesat acest articol de pe un terminal mobil, va rugam sa comutati vizualizarea pe varianta clasica, de la butonul "Versiune Web" din partea de jos a paginii.

Distribuie acest articol!