OFICIAL: Taxa auto, suspendata pana la 31 decembrie 2012
30.01.2012
        
Distribuie acest articol!   

Ministerul Mediului anunta, prin intermediul unui comunicat de presa, ca Guvernul a aprobat Ordonanta de Urgenta (OUG) pentru suspendarea aplicarii prevederilor din Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule referitoare la achitarea taxei de poluare pentru autovehiculele inmatriculate in Romania inainte de anul 2007. Suspendarea este valabila pana pe 31 decembrie 2012, inclusiv.

Astfel, cine a cumparat in acest an o masina vizata de aceasta OUG, poate cere restituirea banilor la organul fiscal competent. Totododata, cei care au masini inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007 le pot vinde pana la sfarsitul anului 2012 fara ca cei care le cumpara sa plateasca taxa pe poluare. Astfel, celor care doresc sa vanda sau sa cumpere masini mai vechi de 2007 li s-a oferit un ragaz de aproape un an.

Un alt aspect important este acela ca se mentine reducerea taxei de poluare cu pana la 25% precum si posibilitatea ca, in cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea acestei legi, contribuabilii sa poata solicita restituirea sumelor reprezentand diferenta de taxa platita.

Distribuie acest articol!