Skoda Citigo: 5 usi, apoi electric
31.01.2012
        
Distribuie acest articol!   

Dupa Up! cu 5 usi, iata-l, fireste, si pe varul ceh Citigo in aceeasi configurare. Desi inca nu au ajuns piata nici macar versiunile cu 3 usi, Skoda se grabeste sa publice prima imagine cu Citigo in 5 usi.

Intrarea pe pietele europene se va face progresiv, incepand din luna mai, pentru ambele versiuni constructive, cu 3 sau 5 usi. Propulsia este asigurata de motorul pe benzina in 3 cilindri, cu doua versiuni de putere, de 60 sau 75 CP. Varianta cea mai economica are un consm mediu declarat de 4,1 litri/100 km si emisii de CO2 de doar 96 g/km.

Noul super-mini de la Skoda va avea mai apoi si o versiune electrica. Insa, la fel ca in cazul variantei “de baza”, cu propulsor clasic, prioritate va avea Volkswagen. Astfel, Volkswagen e-Up! isi va face debutul oficial anul viitor, dupa care, abia in 2014, este asteptata si declinarea electrica a modelului Citigo de la Skoda.

Informatia a fost confirmata recent de presedintele Skoda, Winfried Wahland, in cadrul unui interviu. De altfel, dupa cum relatam aici cu putin timp in urma (vezi unul din link-urile de mai jos), Skoda testeaza deja, in conditii reale de trafic, o flota de 10 exemplare Skoda Octavia Combi cu propulsie electrica.

Octavia Green E Line serveste pentru dezvoltarea tehnologiei electrice la Skoda, insa, in mod cert, primul model Skoda de serie cu o astfel de propulsie va fi Citigo. Dupa toate probabilitatile, va fi dotat cu un motor de 85 kW si cu baterii capabile sa furnizeze 26,5 kWh. Autonomia ar trebui sa fie de pana la 150 km, cel putin in faza initiala de implementare a proiectului in productia de serie.

Distribuie acest articol!