Audi lanseaza cel mai puternic diesel V6
04.02.2012
        
Distribuie acest articol!   

Audi anunta lansarea celui mai puternic propulsor V6 TDI din gama sa. Agregatul de 3,0 litri va dezvolta puterea maxima de 313 CP intre 3.900 si 4.500 rot/min si 650 Nm cuplu maxim intre 1.450 si 2.800 rot/min.

Noul propulsor se va numi BiTDI si va fi amplasat, pentru inceput, pe modelele A6 (sedan, Avant si Allroad) si A7 Sportback. Urmatorul model din gama care va dispune de acest nou propulsor va fi SUV-ul Q7.

In alta ordine de idei, tehnologia de ultima ora nu a fost un atu pentru motoarele diesel ale Grupul Voklkswagen, in ultimii ani. Chiar daca celebrele propulsoare TDI s-a bucurat mereu de succes pe piata, tehnologia lor nu a fost dintre cele mai avansate.

Nu cu mult timp in urma, cei de la VW “insistau” pe directia pompe-duse, chiar daca tendinta evidenta a industriei auto, la nivel global, era de virare catre solutia common-rail. Pana la urma, aceasta a fost optiunea si pentru Grupul VW, insa cu o intarziere de cativa ani. Iar acum, cand Audi lanseaza acest diesel bi-turbo, concurenta precum BMW are stacheta ridicata la… tri-turbo pentru un diesel de 3,0 litri, in 6 clindri!

Distribuie acest articol!