BMW FAST isi va face aparitia la toamna
06.02.2012
        
Distribuie acest articol!   

Fanii BMW trebuie sa invete un nou termen: FAST. Nu vine de la “rapid” in limba engleza, cum poate multi ar fi tentati sa creada, ci este acronimul de la Family Active Sports Tourer. Dupa ce a declinat spiritul sportiv, tipic marcii, in cele mai neasteptate forme (sa ne amintim doar de SAV-ul X6, ineditul SUV cu profil de coupe), BMW incearca o noua reteta inedita: monovolumul sportiv.

Asadar, BMW da semne ca este interesat si de segmentul monovolumelor familiale, iar primul sau model de acest gen ar trebui sa-si faca aparitia in toamna, la Salonul de la Paris, daca e sa ne luam dupa presa auto europeana. FAST va fi, de fapt, raspunsul celor de la BMW la noua generatie Clasa B de la Mercedes, singurul monovolum premium compact existent in prezent pe piata.

BMW FAST va prelua sasiul de la MINI Countryman, intr-o versiune cu tractiune pe puntea anterioara. Vor fi folosite noile motorizari diesel si pe benzina cu cilindree redusa, supraalimentate si cu numar redus de cilindri (3). Bavarezii intentioneaza sa introduca si pe acest model cele mai avansate tehnologii de care dispun, precum transmisia XDrive sau propulsia “verde” Active Hybrid.

Distribuie acest articol!