Limuzina Renault, in cooperare cu Mercedes
09.02.2012
        
Distribuie acest articol!   

Presedintele Renault, Carlos Ghosn, a anuntat ca viitorul model varf de gama Renault va fi dezvoltat in cooperare cu Mercedes. Decizia vine dupa ce constructorul francez a atacat segmentul limuzinelor de categorie superioara in 2001, cu Vel Satis, model a carui cariera a fost un esec de proportii. A fost inlocuit cu Latitude, realizat pe platforma lui Samsung SM5 III, insa sub standardele concurentei germane.

Ghosn (foto) vrea sa surmonteze cat mai rapid posibil acest handicap. Prin urmare, Renault isi va extinde cooperarea cu Mercedes, detaliu dezvaluit chiar de Carlos Ghosn, intr-un interviu acordat zilele trecute, celor de la France Inter. Noua nava amiral de la Renault ar urma sa-si faca aparitia in 2014, la fel ca noul Espace si inlocuitorul actualei generatii Laguna, si va fi produsa la uzina de la Douai, in Nord-Pas-de-Calais.

Astfel, Alianta Renault-Nissan isi extinde cooperarea cu Daimler (proprietarul marcii Mercedes). Pana acum, acest parteneriat prevedea o platforma comuna pentru modelele smart si Renault Twingo, ce urmeaza sa fie lansata in 2013, dezvoltarea unui motor in 4 cilindri, pe care Mercedes il va folosi pe piata din SUA, incepand din 2014, precum si alte noi propulsoare, ce urmeaza sa fie concepute in urmatorii ani.

Distribuie acest articol!