Mazda Takeri, in premiera europeana la Geneva
14.02.2012
        
Distribuie acest articol!   

Mazda va expune la Salonul Auto de la Geneva, in premiera in Europa, conceptul Takeri, un sedan de clasa medie ce incorporeaza tehnologia unica Mazda i-Eloop de franare regenerativa. Acesta va fi prezentat alaturi de noua Mazda CX-5, un SUV compact crossover echipat cu intreaga gama de tehnologii inovatoare Skyactiv Mazda, impreuna cu o editie speciala de primavara 2012 MX-5, proiectata doar pentru piata europeana, si cu o serie de tehnologii noi si de modele de serie.

Cea mai noua adaptare a temei de design Mazda Kodo – Sufletul Miscarii, prin conceptul Takeri, aduce o noua viziune in materie de stilizare pentru un sedan. Takeri ofera o imagine asupra directiei viitoare a modelelor sedan de clasa medie (Mazda6), mostenind viziunea conceptului Shinari, un coupe sport cu 4 usi, prezentat anul trecut la Geneva. In spatele acestui exterior captivant, Takeri integreaza motorizarea diesel Skyactiv-D echipata cu sistemul i-stop si cutia automata cu sase rapoarte Skyactiv-Drive.

Takeri urmareste sa obtina eficienta maxima in consumul de energie fara a compromite performanta Zoom-Zoom specifica Mazda. Acesta este primul model echipat cu i-Eloop (Intelligent Energy Loop), primul sistem de franare regenerativa al constructorului, care foloseste o solutie unica pentru a converti energia cinetica in electricitate in timpul franarii si o stocheaza intr-un capacitor electric cu doua straturi. Puterea este apoi utilizata pentru a alimenta componente electrice, reducand astfel solicitarea motorului si scazand consumul de combustibil cu pana la 10%. i-Eloop contribuie la un consum remarcabil al conceptului Takeri, obtinut fara a sacrifica confortul sau performantele.

Distribuie acest articol!