MINI are un nou traseu in WRC
08.02.2012
        
Distribuie acest articol!   

Dupa ce echipajul Dani Sordo – Carlos del Barrio a incheiat pe locul al doilea la revenirea marcii in legendarul Raliu Monte Carlo, MINI a stabilit o strategie pe termen lung pentru prezenta in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC). La 2 februarie, Federatia Internationala a Automobilului (FIA) a acceptat inscrierea a doua masini pentru WRC Team MINI Portugal, ce sunt nominalizate in competitia constructorilor din editia 2012 a WRC. In consecinta, MINI va finaliza omologarea modelului MINI John Cooper Works WRC. WRC Team MINI Portugal, pentru care vor concura echipajele Armindo Araujo – Miguel Ramalho si Paulo Nobre – Edu Paula, vor lua startul in ultimele 12 etape ale sezonului 2012 din WRC.

Aceasta omologare pe termen lung face ca modelul MINI John Cooper Works WRC sa aiba certitudinea ca poate fi folosit in elita raliurilor si in alte competitii ce se desfasoara in conformitate cu regulamentul FIA. Cooperarea cu Prodrive se va desfasura dupa noi reguli. Prodrive ramane compania responsabila de constructia si sustinerea modelelor MINI John Cooper Works WRC destinate clientilor si va continua munca alaturi de BMW Group pentru dezvoltarea viitoare a masinii. WRC Team, inscrisa de Prodrive, va lua startul de acum cu statutul de echipa privata cu sustinere oficiala.

In ciuda intreruperii relatiei oficiale cu MINI, echipa Prodrive, cu Dani Sordo ca pilot titular, va continua sa participe in WRC. Detaliile complete ale noului acord urmeaza a fi prezentate intr-un viitor apropiat, dar exista o probabilitate mare ca MINI Team WRC, proiect derulat de Prodrive, sa puncteze in continuare in clasamentul constructorilor gratie acordului existent cu FIA. "La Raliul Suediei, nimeni nu va observa vreo diferenta, MINI Team WRC va ramane la fel cum era si pana acum. Acest lucru se poate schimba in viitor, dar totul depinde de discutiile cu FIA. Fara indoiala, Dani va continua alaturi de echipa si intentionam sa concuram impreuna cu el pe durata intregului sezon", a declarat un oficial Prodrive.

Distribuie acest articol!