Noul Ford de Craiova - prima imagine oficiala
02.02.2012
        
Distribuie acest articol!   

Ford a dat publicitatii imaginea alaturata, prima in care este prezentata versiune de serie a modelului B-Max. Premiera mondiala este programata peste o luna, in cadrul Salonului de la Geneva, acolo unde, anul trecut, a fost prezentat conceptul acestui model. De altfel, diferentele dintre cele doua versiuni sunt minime.

Ford nu a furnizat deocamdata informatii tehnice despre noul model, care se incadreaza in clasa MPV-urilor mici, unde va concura cu modele precum Opel Meriva sau Citroen C3 Picasso. In schimb, se stie deja ca va fi cu 11 cm mai lung decat Fiesta cu 5 usi, cu care imparte platforma tehnica, si ma scurt cu 32 cm decat “fratele” mai mare C-Max.

Un detaliu definitoriu pentru noul Ford B-Max il vor constitui usile spate culisante. Montantul central este, astfel, integrat in structura portierelor.

In privinta motorizarilor, va primi un propulsor turbo (EcoBoost) de 1,0 litri, in 3 cilindri, disponibil deja in gama cu puteri intre 100 si 125 CP. Alte versiuni pe benzina ar putea fi cele de 1,4 si 1,6 litri, alaturi de cele turbodiesel de 1,6 si chiar 1,5 litri.

Ford B-Max este asteptat pe piata din Romania in a doua parte a anului, cel mai probabil in toamna. Va fi produs doar la Craiova, iar pretul inca nu a fost comunicat. Pentru anul acesta, Ford are in plan productia a 60.000 de unitati B-Max la Craiova, urmand ca anul viitor productia sa depaseasca 100.000 de unitati.

Distribuie acest articol!