O noua extrema: Audi RS4
16.02.2012
        
Distribuie acest articol!   

Asteptat cu interes, de ceva vreme, noul Audi RS4 isi face, in sfarsit, debutul pe internet. Este o versiunea extrema, disponibila exclusiv break (Avant), incepand de la toamna. In Germania, pretul anuntat este de 76.600 euro.

La fel ca in cazul RS5, propulsia este asigurata de un V8 de 4,2 litri, care furnizeaza 450 CP si 430 Nm. Astfel dotat, Audi RS4 are nevoie de doar 4,7 secunde pentru a ajunge la 100 km/ora, cu plecare de pe loc.

Insa, spre deosebire de coupe, varianta break este mai bine „camuflata”, astfel ca pentru majoritatea celor din trafic va fi mai dificil de remarcat. Totusi, pentru un ochi atent, elementele aerodinamice sunt primele care indica faptul ca este o versiune speciala, superdopata. Apoi jantele pe 19 inch si discurile ceramice de 380 mm sunt alte indicii clare in privinta temperamentului acestui automobil.

Transmisia este pe toate rotile, S Tronic, diferentialul central fiind capabil sa trimita pana la 85% din putere la puntea spate. Viteza maxima este fixata la 250 km/ora, limita ce poate fi urcata, optional, la 280 km/ora. Suspensia este reglabila prin intermediul sistemului Dynamic Ride Control.

Distribuie acest articol!