Premiera mondiala: Chevrolet Cruze station wagon
10.02.2012
        
Distribuie acest articol!   

Chevrolet Cruze station wagon este pregatit pentru premiera mondiala ce va avea loc in martie, la Salonul de la Geneva. Station wagon, cea mai recenta varianta de caroserie a celui mai popular model Chevrolet, completeaza versiunile sedan si hatchback, care au totalizat impreuna vanzari de peste un milion de unitati la nivel mondial de la lansarea modelului in 2009. 

Noile motoare imbunatatite vor fi disponibile pentru intreaga gama Cruze incepand din vara anului 2012. Pe langa motoarele pe benzina de 1,6 si 1,8 litri disponibile in prezent, oferta de sisteme de propulsie va fi completata de un nou motor turbo pe benzina de 1,4 litri, un motor diesel nou de 1,7 litri si un motor diesel de 2,0 litri optimizat. Motorul pe benzina de 1,4 litri, precum si cele diesel de 1,7 si 2,0 litri vor fi echipate standard cu tehnologia start-stop. Toate motoarele sunt conforme cu norma de poluare Euro 5.

Cu o lungime de 4.675 mm, varianta station wagon este putin mai lunga decat modelele hatchback (4.510 mm) si sedan (4.597 mm). Spatiul de incarcare este cuprins intre 500 litri pana la linia geamurilor spate si aproape 1.500 litri pana la plafon, cu scaunele spate pliate.

Designul exterior prezinta o linie continua si ingustata a plafonului, care este dotat standard cu suporturi pentru acoperis, asigurand astfel un transport comod al bagajelor si mentinand in acelasi timp un aspect sportiv si echilibrat. In 2012 toate modelele Cruze vor beneficia de mai multe schimbari in materie de design exterior si interior. Aceste schimbari includ la exterior partea frontala reproiectata, partea interioara a farurilor si proiectoarele de ceata modificate si noi modele de jante, precum si restilizarea consolei centrale si oferirea unei game extinse de tapiterii la interior.

Noile variante Cruze sunt echipate cu sistem de acces fara cheie, permitandu-i soferului sa intre in autovehicul in timp ce cheia sa ramane in siguranta intr-o geanta sau in buzunar. In plus, sistemul permite pornirea si oprirea motorului la apasarea unui buton, fara sa fie necesar sa introduceti cheia in contact.

Din vara lui 2012 va fi lansat un nou sistem infotainment de la Chevrolet, denumit MyLink, pentru nivelurile de echipare superioare ale autovehiculelor din gama Cruze si pentru Aveo. Prin intermediul acestui sistem, functiile smartphone-urilor vor fi disponibile la bord. MyLink afiseaza datele din smartphone pe ecranul tactil color cu rezolutie inalta si diagonala de 7 inch. De indata ce smartphone-ul este conectat, listele de redare personale, galeriile foto, agendele telefonice, fisierele video si alte fisiere media si de date stocate, precum o aplicatie speciala de navigatie, pot fi accesate prin intermediul ecranului tactil al sistemului infotainment.

Distribuie acest articol!