Uzina Renault-Nissan de la Tanger, inaugurata
12.02.2012
        
Distribuie acest articol!   

Regele Mohammed al VI-lea al Marocului a inaugurat, zilele trecute, uzina Aliantei Renault-Nissan de la Tanger, in prezenta lui Carlos Ghosn, presedintele director general al Renault si al Nissan. Noua uzina este rezultatul unei investitii de un miliard de euro si are o capacitate maxima de 400.000 de vehicule pe an, ce va permite continuarea succesului mondial al gamei Entry. In plus, aceasta este prima uzina auto din lume cu un nivel zero al emisiilor de CO2 si cu un nivel zero al deseurilor de ape industriale.

Prezent in Maroc de mai bine de 80 de ani, Renault beneficiaza pentru noua uzina de pozitia strategica a portului Tanger, aflat intre Oceanul Atlantic si Marea Mediterana, de o retea de furnizori dezvoltata si competitiva, dar si de un personal pregatit sa utilizeze cele mai bune tehnologii ale domeniului auto.

Dacia Dokker
Uzina va demara cu productia a doua noi modele ale gamei Entry: modelul de familie Lodgy si un mic vehicul utilitar, care va fi disponibil si in versiunea de vehicul de persoane. Referitor la acest al doilea model, despre care am scris si noi chiar zilele trecute (vezi link-ul de mai jos), asa-zisul Kangoo de la Dacia, in presa franceza au aparut zilele acestea primele informatii – desigur, neoficiale. Se pare ca se va numi Dokker, va avea un pret de plecare sub 10.000 de euro, pe piata vest-europeana. A fost dezvaluit si un detaliu constructiv interesant: va avea usile spate culisante. Premiera mondiala este programata pentru la toamna, in cadrul Salonului Auto de la Paris.

Revenind la noua capacitate de productie, aceasta va permite cresterea volumelor de fabricatie dar si extinderea ofertei de produse ale gamei M0, asigurand completarea gamei de modele fabricate in uzinele de la Pitesti si de la Somaca (Casablanca, Maroc), care functioneaza in prezent la capacitate maxima. Astfel, Grupul Renault va putea raspunde cererii sustinute a clientilor pentru vehiculele de intrare in gama, recunoscute pentru raportul lor prestatii/pret fara egal.

Renault este prezent in Maroc din anul 1928. In 2011, Grupul Renault a detinut 37% din piata cu cele doua marci ale sale – Dacia (locul 1 pe piata) si Renault (locul al doilea). Grupul dispune de cea mai importanta retea de distributie auto din Maroc, cu 64 de puncte de vanzare. Renault mai dispune de o uzina de productie la Casablanca (uzina Somaca, detinuta in proportie de 80% de Renault).

Distribuie acest articol!