Viitorul marcii Nissan, in avanpremiera
12.02.2012
        
Distribuie acest articol!   

Patru concepte avansate, reflectand optimismul Nissan pe un orizont care depaseste anul 2012, vor ocupa locul central in standul Nissan de la Salonul de la Geneva, de luna viitoare. Acestea se vor alatura unei game complete de modele inovatoare care demonstreaza fiabilitatea si diversitatea ofertei Nissan, o oferta care a generat vanzari record in 2011.

Printre noile concepte ale gamei se numara Invitation, prezentat in premiera mondiala, avand un design din care va inspira un nou model de serie ce va fi lansat in Europa in 2013. Dupa lansare, acest nou model se va alatura cunoscutelor Micra si Juke, Nissan devenind producatorul cu cea mai cuprinzatoare oferta in segmentul B.

Cu un design care emana incredere si dinamism, Invitation ofera un interior modern si spatios, in timp ce exteriorul pastreaza dimensiuni compacte. Conceptul a fost proiectat pentru a oferi o dinamica de exceptie, concomitent cu reducerea consumului de carburant si a emisiilor.

De asemenea, autovehiculul este echipat cu tehnologie avansata pentru segmentul B, incluzand apreciatul sistem Around View Monitor (AVM), care ofera functia de vedere panoramica „bird’s eye” pentru facilitarea parcarii si sistemul Nissan Safety Shield Technologies ce utilizeaza camere de luat vederi si senzori de proximitate pentru a avertiza soferul cu privire la potentialele pericole.

Invitation este doar unul dintre cele doua concepte prezentate in premiera mondiala la Geneva. Informatiile despre al doilea concept Nissan sunt confidentiale pana la Salon. Doua alte concepte, ambele deschizand noi perspective pentru Nissan, isi vor face debutul european la Geneva. Primul, e-NV200, lasa sa se intrevada cum va arata urmatorul autovehicul Nissan 100% electric. Acesta are la baza multiplul premiat model NV200 care, in versiunile Combi si Evalia, este o masina de familie accesibila, cu pana la sapte locuri. NV200 a fost ales recent drept baza pentru urmatorul model de taxi din New York. O alta perspectiva asupra viitorului este oferita de conceptul Juke Nismo. Prezentat pentru prima data la Salonul de la Tokyo in decembrie 2011, acesta se distinge printr-un atragator aer sportiv, care se suprapune peste aspectul specific al crossover-ului Juke.

Revenind la conceptul Invitation, acesta are un design dinamic, ce va aduce pe piata autovehiculelor de serie un stil nou, inovatie si placere maxima de a conduce. Fluiditatea pura a liniilor caroseriei ii sugereaza potentialul dinamic si aduce in prim plan o aerodinamica de lider de clasa pentru o eficienta superioara. Flancul masinii este dominat de o linie speciala, denumita de proiectanti „squash line” (linia de impact), care ii adauga o nota puternica de dinamism, in timp ce partea frontala sculpturala si aripile spate ii confera conceptului Invitation o atitudine agresiva.

Interiorul spatios combina elementele practice si moderne cu echipari tehnologice de un nivel impresionant de calitate si utilitate. „Denumirea acestui vehicul concept vorbeste de la sine. Scopul principal al acestei masini  este sa te invite sa o conduci”, spune François Bancon, manager al diviziei de Product Planning. Invitatia de a conduce este data de designul exterior atragator si de spatiul interior generos si confortabil, totul proiectat inteligent pentru mentinerea unor dimensiuni compacte. Este o invitatie din partea Nissan adresata clientilor din segmentul hatchback-urilor de clasa mica.

Datorita combinatiei dintre tehnologia avansata a motorului, platforma Nissan usoara si aerodinamica optimizata, Invitation are un nivel de consum si de emisii de lider de clasa. Nissan are drept obiectiv atingerea unui nivel de emisii de CO2 extrem de mic, de sub 100 g/km pentru cel mai economic model, toate versiunile calificandu-se pentru a purta emblema Nissan Pure Drive.

Invitation este mai mult decat o masina atragatoare, este simplu si placut de condus. Conceptul este echipat cu unele dintre cele mai avansate tehnologii intalnite pana in prezent in segmentul B, pentru o siguranta de cel mai inalt nivel. Printre echipamente se numara sistemul Nissan Around View Monitor (AVM), o dotare in premiera pentru clasa B, care face ca mersul inapoi si parcarea laterala sa fie manevre mai putin stresante. In plus, Invitation este echipat cu Nissan Safety Shield Technologies, care interactioneaza cu mediul de deplasare, alertand soferul cu privire la ceea ce se intampla in jurul masinii. Combinatia dintre stilul exterior energic, interiorul proiectat cu grija, echiparile avansate de siguranta, nivelul de consum si emisii de lider de clasa si dinamica performanta demonstreaza angajamentul Nissan pentru inovatie si placere maxima de a conduce, accesibila tuturor clientilor.

Distribuie acest articol!