Cel mai radical cabrio Lamborghini: Aventador J
06.03.2012
        
Distribuie acest articol!   

Daca veti incerca un exercitiu de imaginatie, avand ca tema o versiune roadster a spectaculosului Lamborghini Aventador, oricat de indraznet l-ati concepe, realitatea va depaseste asteptarile! Constructorul italian prezinta zilele acestea, la Geneva, un Aventador extrem, realizat intr-un singur exemplar.

Se numeste Lamborghini Aventador J si face parte din seria de experimente a celor de la Sant’Agata Bolognese, in materie de structuri ulta-usoare, serie inaugurata public cu Sesto Elemento. Cantareste doar 1,575 kg, gratie fibrei de carbon ranforsate cu polimeri (Forged Composite), folosita inclusiv la sasiu, care este asamblat dupa o noua tehnologie (carbonskin). Este un Aventador fara acoperis, parbriz si montanti, integral restilizat la la Centro Stile Lamborghini.

Foloseste motorul V12 de 6,5 litri si 700 CP, cuplat la o transmisie integrala si cutie de viteze ISR. Initiala J din denumire vine de la regulamentele FIA in materie de sport automobilistic, dorind sa indice legatura directa intre acest exemplar unic si tehnologia performanta folosita in motorsport. In acelasi timp, face trimitere la Jota (se pronunta Ioh-Tah), care a fost, la fel, un unicat derivat din modelul Miura, in anii 70.

Asa cum il prezenta si presedintele Stephan Winkelmann, Aventador J este un cabriolet supersport extrem, care arata unde a ajuns capacitatea tehnologica a constructorului italian. Pe scurt, este cel mai radical cabriolet supersport din istoria Lamborghini. Si… este de vanzare, pentru suma de 2,1 milioane de euro!

Distribuie acest articol!