Ford B-Max, prezentat oficial la Geneva
08.03.2012
        
Distribuie acest articol!   

Noul Ford “de Craiova” a fost dezvaluit oficial, zilele acestea, in cadrul Salonului de la Geneva, alaturi de alte doua noi modele ale producatorului american, Kuga si Fiesta ST. Vorbim de premiera mondiala, care va fi urmata la cateva luni distanta de lansarea comerciala pe piata (in toamna). Pana atunci, insa, pe 23 martie Ford va anunta tarifele micului sau MPV.

Ford B-Max retine atentia prin tehnologiile concepute pentru reducerea consumului (Start&Stop, Gear Shift Indicator, Ford Eco Mode, Smart Regenerative Charging) si prin sistemul de infotainment SYNC, despre care am scris recent (vezi link-ul de mai jos) si care debuteaza cu aceasta ocazie in Europa.

Chiar daca este de clasa mica, noul monovolum nu va fi printre cele mai ieftine modele de pe piata (circula informatia conform careia pretul de plecare va fi de circa 14.000 de euro)! Asta din cauza tehnologiei inglobate, de care aminteam mai sus, dar si datorita dotarilor. Versiunile de top vor dispune de dotari de confort precum scaune si parbriz incalzite electric sau senzori de parcare. Asa cum ii sta bine unui MPV, B-Max ofera modularitate la interior – scaunele (inclusiv cel din dreapta fata) se rabateaza, pentru a oferi un volum cat mai mare pentru trasport. In privinta sigurantei, Ford a proiectat acest model astfel incat sa obtina calificativul maxim, de 5 stele, la testele Euro NCAP.

Distribuie acest articol!