Noul Volkswagen Polo, in 2015
23.03.2012
        
Distribuie acest articol!   

Conform publicatiei germane AutoZeitung, cea de-a sasea generatie Volkswagen Polo va fi lansata in 2015. Va fi mai spatioasa decat actualul model si va folosi, bineinteles, noua platforma tehnica MQB, a Grupului VW.

Va inlocui actuala generatie, lansata in 2009, care s-a dovedit a fi un succes inca din momentul lansarii – a castigat titlul de Masina Anului in Europa, dar si la nivel global. Structura adaptiva MQB ii va permite sa castige 5 cm la ampatament, fara a-si modifica lungimea totala, de 3,97 m. Castigul se va regasi la spatiul interior, in timp ce utilizarea aluminiului la caroserie va reduce greuatatea totala cu 35 kg, comparativ cu actuala generatie.

Cei de la AutoZeitung spun ca viitorul Polo va trebui sa se deosebeasca foarte clar de Golf, din punct de vedere estetic! SI asta pentru ca va fi foarte apropiat de segmentul compactelor, din punct de vedere al dimensiunilor si spatiului pus la dispozitie. Pe de alta parte, este firesc sa fie asa, avand in vedere ca trebuie sa lase cat mai mult “loc de manevra” pentru noua mezina, VW Up!

Distribuie acest articol!