Rolls-Royce Phantom, la primul facelift
09.03.2012
        
Distribuie acest articol!   

La 9 ani de la aparitia actualului Phantom Saloon (ne referim la versiunea de baza, limuzina), Rolls-Royce intervine pentru prima oara asupra acestui model, cu un set de revizuiri de ordin stilistic si tehnic.

“Intinerirea” se va aplica si asupra celor doua versiuni derivate din marele sedan, Drophead Coupe si Phantom Coupe.

Noua versiune, prezentata in cadrul Salonului de la Geneva, are modificari discrete, chiar greu de remarcat de catre un ochi neavizat. Practic, cea mai vizibila schimbare este la partea frontala, unde s-a renuntat la grupurile optice rotunde, in favoarea luminilor de zi cu LED, inserate in faruri.

Mici retusuri au fost facute si la interiorul noului Phantom "Series II". Cea mai spectaculoasa este la bordul imbracat in lemn de esenta nobila, unde si-a facut aparitia un sistem GPS cu navigatie 3D, prin intermediul unui ecran cu diagonala de 8,8 inch.

Din punct de vedere mecanic, cea mai importanta noutate este cutia automata cu 8 rapoarte, deja prezenta pe modelul mai “mic” din gama RR, Ghost. Chiar daca propulsorul V12 a ramas neschimbat, constructorul anunta un consum redus cu 10%, datorita transmisiei noi.

Distribuie acest articol!