Viitorul SUV Bentley, prefigurat de EXP 9 F
06.03.2012
        
Distribuie acest articol!   

Zvonurile se confirma: Bentley ia in considerare lansarea unui SUV de lux. Conceptul EXP 9 F, prezentat zilele acestea la Geneva, prefigureaza viitorul model de serie, care va ridica standardele de confort si lux in acest segment, peste ceea ce stim in prezent la Range Rover sau Porsche.

EXP 9 F pastreaza nealterata linia de design a casei de la Crewe, asa cum se regaseste la Continental sau Mulsanne. Prin urmare, trebuie sa recunoastem ca este oarecum neasteptata declinarea liniilor elegante tipice Bentley, pe un SUV! Dar daca piata o cere…

Foarte probabil, versiunea de serie va imparti platforma tehnica a Grupului VW cu alte doua modele de talie similara, Audi Q7 si Porsche Cayenne. Si apropo de platforme comune, s-ar parea ca aceeasi mecanica va fi folosita si la viitorul SUV de la Lamborghini.

Ca de obicei la Bentley, interiorul cu 4+1 locuri impresioneaza prin finisajele de inalta calitate si materialele folosite – piele cusuta manual, aluminiu, lemn de esenta nobila. Practic, luxul nu este cu nimic mai prejos decat in cazul nave-amiral  Mulsanne! Nu lipsesc de la bord nici “curiozitatile”, ca afisajul tactil cu tehnologie 3D, compartimentul racit pentru sampanie (inclusiv cupele din cristal) sau partea inferioara a hayonului cu deschidere adaptata pentru utilizarea la picnic!

Conceptul este dotat cu motorul W12 de 6,0 litri bi-turbo de pe Continental GT, cuplat la transmisia automata in 8 rapoarte de la Mulsanne. Dezvolta 600 CP si 800 Nm. Modelul de serie, insa, ar putea primi un V8 bi-turbo de 4,0 litri complet nou, in sistem hibrid.

Distribuie acest articol!