Volkswagen va lansa un CC compact
20.03.2012
        
Distribuie acest articol!   

Unul dintre modelele complet noi care se vor construi pe noua platforma tehnica MQB va fi un coupe cu 4 usi de dimensiuni compacte. Noul model se va incadra in gama Volkswagen sub actualul CC (foto), de la care va imprumuta arhitectura caroseriei, dar la o scara micsorata.

Conform presei auto din Germania, la VW s-a dat deja unda verde pentru acest nou model. Va fi perceput in piata ca o versiune derivata din sedanul Jetta, asa cum s-a intamplat cu CC si Passat.

Un responsabil din conducerea VW a declarat ca semnalele din piata indica o cerere tot mai sustinuta pentru o versiunie mai sportiva si mai eleganta a sedanului Jetta, sub forma unui coupe cu 4 usi, mai abordabil ca pret, comparativ cu CC.

Cum spuneam la inceput, va fi folosita platforma MQB (Modular Transverse Matrix), care in viitor va fi intens utilizata de marcile Grupului VW, pentru mai multe modele. Noul coupe compact cu 4 usi s-ar putea numi Volkswagen SC (Sport Coupe) si este asteptat sa-si faca aparitia la orizontul anilor 2014-2015.

Distribuie acest articol!