Audi a cumparat Ducati
19.04.2012
        
Distribuie acest articol!   

Zvonurile din ultima perioada s-au confirmat: Audi a anuntat oficial achizitionarea producatorului italian de motociclete Ducati Motor Holding. Desi nu s-a facut nicio referire la valoarea tranzactiei, se pare ca Audi a platit pentru noua achizitie circa 680 milioane de euro.

In comunicatul de presa publicat cu aceasta ocazie, Audi AG vorbeste de Ducati ca despre cel de-al treilea pilon al sau in Italia, dupa Lamborghini si Italdesign, alte doua branduri din peninsula detinute in prezent de germani. Achizitia Ducati Motor Holding S.p.A. de la Investindustrial Group va fi perfectata in viitorul apropiat, dupa ce va primi avizele necesare de la autoritatile in materie de concurenta.

Cunoscut ca un important brand premium in lumea moto, Ducati are o indelungata traditie in materie de productie de motociclete. De asemenea, are o experienta deosebita in materie de motoare de inalta performanta si structuri ultrausoare, fiind in acelasi timp unul dintre cei mai profitabili producatori din industria moto.

Ducati isi are sediul la Bologna, detine o fabrica si in Thailanda si are in total 1.100 salariati. Anul trecut, Ducati a vandut circa 42.000 de motociclete, generand venituri totale de circa 480 millioane de euro.

Compania a fost fondata de Adriano si Marcello Ducati la Bologna, in 1926. Initial s-a numit Societa Scientifica Radiobrevetti Ducati si era specializata in fabricarea de piese pentru aparate radio. Abia in 1949 s-a transformat in producator de motociclete. De decenii bune, compania este angrenata si in competitiile pe doua roti. In prezent este implicata in MotoGP din Mondialul de motociclism, dar si in Superbike, unde sustine o serie de echipe private.

Distribuie acest articol!