Cum se sta intr-o masina de Formula 1
19.04.2012
        
Distribuie acest articol!   

Se stie ca un bolid de Formula 1 este extrem de dificil de tinut in frau. Putini dintre noi realizeaza, insa, cat de neobisnuita este pozitia pilotului la volanul unui astfel de monopopst.

In filmul de mai jos, realizat de echipa de Formula 1 Mercedes GP, tanarul pilot Nico Rosberg prezinta tocmai acest aspect, al pozitiei la volanul masinii sale de Formula 1. Veti fi surprinsi sa vedeti ca pilotul sta usor lasat pe spate, cu fundul foarte aproape de suprafata de rulare – practic, la doar cativa centimetri deasupra pistei – si cu picioarele intinse in fata si ridicate.

Aceasta asezare in masina este dictata de o serie de rigori, carora proiectantii trebuie sa le raspunda – de la regulamente pana la aerodinamica sau distributia maselor. Corpul pilotului se afla aproape integral intr-o celula de securitate extrem de rigida si, implicit, de sigura, insa teribil de inghesuita si fara niciun fel de confort. Pana si vizibilitatea pilotului este penalizata de aceasta asezare, astfel ca, dupa ce veti vedea prezentarea de mai jos, cu siguranta ii veti aprecia si mai mult pe pilotii din F1!

Distribuie acest articol!