Doua concepte Honda, la Beijing: C si S
27.04.2012
        
Distribuie acest articol!   

Honda prezinta anul acesta, la Salonul de la Beijing, prototipuri pentru doua modele de serie care urmeaza sa-si faca aparitia in viitorul apropiat. Unul dintre ele este conceptul care ar putea prefigura viitorul model compact destinat pietei internationale. Este, daca vreti, un Civic cu ampatament marit destinat in primul rand pietei din China, denumit Concept S. Initiala vine de la "Stylish, Smart, Surprise" (stilat, istet, surprinzator).

Honda vrea sa orienteze acest model compact cu 5 usi, intr-o prima faza, spre piata chineza. Ramane de vazut unde se va plasa in gama – daca va fi intr-adevar un inlocuitor pentru Civic sau, posibil, un monovolum de clasa medie. Constructorul japonez nu da detalii despre mecanica utilizata, insa un motor pe benzina combinat cu tehnologie hibrid este cea mai plauzibila ipoteza.

Cel de-al doilea prototip prezentat de Honda la Beijing, anul acesta, este Concept C (Cool, Challenge, China). Un concept intr-atat de atragator, incat suntem foarte curiosi sa vedem cate dintre elementele de design se vor regasi si pe produsul de serie!

In cazul de fata, modelul de serie va fi un sedan de categorie medie, dezvoltat doar pentru piata din China. La proiect lucreaza echipe din China si Japonia, versiunea de serie fiind asteptata pana la finele anului viitor.

Distribuie acest articol!