La Volkswagen, criza se vede altfel
05.04.2012
        
Distribuie acest articol!   

In timp ce majoritatea constructorilor europeni pun actuala criza pe seama supraproductiei, cei de la VW sunt de alta parere. Diriguitorii Grupului Volkswagen, prin vocea lui Christian Klingler (foto), spun ca problema este cauzata de lipsa competitivitatii! Atentie: nu o spune oricine, Klingler find desemnat recent, in Franta, Omul Anului 2011 din industria auto!

Sefii de la FIAT si PSA Peugeot Citroen, Sergio Marchionne, respectiv Philippe Varin, sustin ca marile dificultati cu care se confrunta constructorii generalisti in Europa au legatura cu productia supradimensionata si nu intotdeauna in ton cu cererea. In consecinta, ei solicita ajutor din partea Comisiei Europene, pentru a putea face fata crizei.

Klinger are de partea sa realitatea din piata: singurul constructor auto generalist din Europa care a inregistrat anul trecut un profit considerabil si o marja operationala pozitiva (7,1%) este Volkswagen. Si asta in timp ce altii se lupta sa limiteze pierderile!

Director de vanzari si membru in Consiliul Director de la Volkswagen AG, Christian Klingler crede ca supraproductia este, de fapt, o falsa problema: “ N-ar trebui sa existe o dezbatere pe tema supracapacitatii de productie. Din punctul meu de vedere, dezbaterea ar trebui sa vizeze competitivitatea. Atunci cand esti competitiv, nu se mai pune problema capacitatii excedentare”.

Desigur, lui Klingler ii este usor sa vorbeasca despre competitivitate sau supraproductie intr-un moment in care compania sa este pe val. Volkswagen Group inregistreaza record dupa record la vanzari si tinteste pozitia de lider mondial al industriei auto…

Distribuie acest articol!