Noul Viper, sub semnul SRT
06.04.2012
        
Distribuie acest articol!   

Noul Viper (a cincea generatie) a fost dezvaluit oficial la Salonul de la New York. Grupul Chrysler va comercializa noua versiune a celebrului model supersport cu doua locuri sub brandul SRT, si nu Dodge, asa cum ne obisnuise. Si asta pentru ca este un model pregatit de divizia sportiva SRT (Street and Racing Technology).

In plus, noua generatie Viper are in fata si o cariera in anduranta, pentru ca versiunea de competitii va fi inscrisa in campionatul nord-american ALMS. Cei de la Chrysler spera astfel sa relanseze cu succes legendarul model si sa-l repozitioneze in sfera inalta a supersportivelor, acolo unde pe drept ii este locul.

Vor fi doua verisiuni, SRT Viper si SRT Viper GTS, ambele animate de un V10 clasic, de 8,4 litri, ce dezvolta 640 CP (la 6.150 rot/min) si 813 Nm (la 4.950 rot/min). Transmisia este manuala, cu 6 rapoarte. Printre noile dotari se regasesc sistemul antiderapaj (ESP) si un sistem multimedia cu 18 difuzoare si ecran tactil de 8,4 inch. Un alt display, dar de 7 inch, a luat locul clasicei planse de bord.

Caroseria este mai rigida cu 50% decat la precedenta generatie, in timp ce greutatea totala este de circa 15.00 kg. Linia generala ramane cea cu care ne-a familiarizat Viper, cu partea din fata alungita si cu pavilion „double-bubble”, nota de modernism fiind data de lumnile cu LED.

Distribuie acest articol!