Peugeot 408, produs in Rusia
18.04.2012
        
Distribuie acest articol!   

Primele exemplare din preseria berlinei 408 de la Peugeot au parasit deja linia de asamblare a uzinei de la Kaluga, din Rusia. Noul 408 este versiunea in trei volume (sedan) a compactei 308, pe care Peugeot o va comercializa pe pietele emergente precum Rusia, America latina si China.

Peugeot 408 are programata premeira mondiala zilele viitoare, in cadrul Salonului de la Beijing. Fabrica din Rusia face parte dintr-un joint-venture detinut 70% de PSA Peugeot Citroen si 30% de Mitsubishi Motors. Fabrica are o capacitate maxima de 125.000 unitati pe an.

Noul 408 fabricat la Kaluga este dezvoltat special pentru piata din Rusia. Peugeot a testat modelul in conditii severe, in Muntii Ural si la Cercul polar, pentru a-i verifica rezistenta la cele mai aspre geruri. De altfel, 408 este echipat cu baterie de capacitate marita, alternator supradimensionat, optiune de incalzire electrica rapida a scaunelor, iar aerul cald este directionat cu eficienta sporita spre zona picioarelor, la bancheta din spate.

Suspensia a fost intarita, garda la sol a fost marita, iar motorul este protejat cu un scut metalic, pentru ca masina sa faca fata cu brio pe drumurile dificile din Rusia. Desi inca nu au fost dezvaluite motorizarile, Peugeot precizeaza ca va fi o gama bogata, atat la capitolul propulsoare, cat si la transmisii. Evident, nu va lipsi motorul diesel 1.6 HDi, disponibil deja pe toate versiunile.

Distribuie acest articol!