Porsche paraseste Iranul
22.04.2012
        
Distribuie acest articol!   

Situatia tensionata din Orientul Mijlociu si controversele legate de programul nuclear iranian i-a determinat pe cei din conducerea Porsche sa se retraga din Iran. Decizia a fost luata in urma presiunilor exercitate de grupul american de lobby UANI (United Against Nuclear Iran).

UANI a facut presiuni si asupra gigantului american General Motors, in timp ce Toyota se pregateste deja sa stopeze expedierea de automobile in Iran. Conform UANI, in prezent 11 constructori de automobile continua sa aiba relatii comerciale cu Iranul: FIAT, Isuzu, Kia, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Renault, Suzuki, Toyota si Volvo.

Conform PSA, si activitatea Peugeot, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata iraniana, este afectata de situatia politica tensionata. Astfel, expeditiile de piese si de automobile pre-asamblate (CKD) Peugeot in Iran, unde de ani bun functiona un parteneriat cu producatorul local Iran Khodro, au fost stopate in februarie si ar putea fi reluate cel mai devreme in septembrie.

Distribuie acest articol!