Skoda Rapid - nume confirmat
23.04.2012
        
Distribuie acest articol!   

Nou sedan Skoda, care se va intercala in gama intre Octavia si Fabia, se va numi Rapid. Debutul pe piata europeana va avea loc anul acesta, iar in China, anul viitor. Toate aceste detalii au fost confirmate oficial in prima zi a Salonului Auto China 2012, de la Beijing.

Rapid este un nume care a mai fost folosit in istoria marcii cehe, mai ales in cazul modelelor cu doua usi, in stil coupe. De aceasta data, insa, Rapid va fi un sedan compact, competitiv ca pret si ideal pentru familiile care apreciaza un cat mai bun raport pret-calitate. Vor exista si cateva declinari constructive ulterioare – break si hatchback.

Versiunea de serie va fi foarte apropiata de conceptul MissionL, prezentat anul trecut la IAA Frankfurt. Varianta pentru China a acestui concept este expusa zilele acestea, la Beijing. In timp ce Rapid va prelua multe din caracteristicile modelului Octavia, viitoarea generatie a acestuia din urma va creste in dimensiuni, apropiindu-se mai mult de varful de gama de la Skoda, limuzina de clasa medie Superb.

Distribuie acest articol!