Caravana Opel Ampera, in Romania
25.05.2012
        
Distribuie acest articol!   

Zilele acestea, o caravana Opel strabate Romania si poposeste in cateva mari orase din tara. Scopul este de a promova Ampera, primul model electric al constructorului german si unul din primele automobile de serie cu propulsie asigurata de un agregat electric.

Vedetele caravanei sunt cele cateva exemplare Ampera pe care invitatii celor de la Opel le pot conduce in regim normal de trafic, luand astfel contact cu atmosfera de la bord si comportamentul dinamic specific unui automobil electric.

Ampera este “omologul” de la Opel al mult mediatizatului Chevrolet Volt. Detine titlul de Car of The Year / Masina Anului 2012 in Europa, dupa ce Chevrolet Volt a castigat anul trecut titlul de Masina Anului 2011 in America de Nord (NACOTY).

Pentru distante scurte, de pana la 60-80 km, Opel Ampera foloseste doar energia electrica, acumulata in bateriile litiu-ion, ce pot fi incarcate la o priza de 230 volti. Pentru distante mai lungi, masina ruleaza folosind electricitatea generata de un mic motor clasic, cu combustie interna. Ampera foloseste tehnologia Voltec, diferita de cele existente si dezvoltata de General Motors.

Distribuie acest articol!