In curand, fara CD-player in masina!
21.05.2012
        
Distribuie acest articol!   

Evolutia tehnologica se regaseste, evident, si in domeniul auto, acolo unde cele mai noi aparitii inglobeaza si ultimele cuceriri ale tehnicii. Un produs complex, automobilul incanta prin comportamentul dinamic sau tinuta de drum, dar si prin confort si dotarile de entertainment. La acestea din urma ne referim in cele ce urmeaza.

Dupa ce a imbarcat la bord casetofonul si, mai apoi, CD-playerul, automobil se pregateste sa renunte la acesta din urma. Miniaturizarea isi spune cuvantul si in aceasta privinta, astfel ca zilele muzicii pe CD-uri, in masina, sunt numarate. Michael Arbaugh, responsabil cu designul interior la Ford, estimeaza ca foarte putini dintre automobilistii cu varsta pana in 30 de ani gasesc util un CD-player in automobil. Prin urmare, vorbim deja despre un aparat pe cale de disparitie!

Printre constructorii de automobile, situatia de mai sus este privita cu ochi buni, intrucat eliminarea acestui aparat inseamna un castig nu tocmai neglijabil la greutatea totala a masinii. Solutia ideala ar fi, prin urmare, inlocuirea CD-playerului cu un display tactil si o conexiune USB. Astfel, muzica ar putea fi asigurata in masina de un player mobil, ce poate fi chiar telefonul celui de la volan. Noutatea este in ton cu trendul actual din industria muzicala, unde descarcarile online si radiourile pe internet au castigat mult teren in ultimii ani.

Distribuie acest articol!