Mercedes SLC, al doilea model AMG
02.05.2012
        
Distribuie acest articol!   

Mercedes a confirmat lansarea, in 2014, a celui de-al doilea model denumit AMG. Asadar,  un concurent direct pentru legendarul Porsche 911 si care, la fel ca SLS AMG (foto), va fi un automobil AMG, nu o versiune AMG derivata dintr-un model Mercedes existent.

In 2009, Mercedes a lansat, impreuna cu divizia de performanta AMG, spectaculosul coupe SLS, urmat rapid de variantele Roadster si GT3. Modelul este o reinterpretare moderna a legendarului 300 SL din 1995, cu celebrele sale portiere “fluture”. In cazul acestui model, AMG nu s-a rezumat la rolul de preparator oficial, ci a facut un pas important spre crearea propriilor modele.

AMG este binecunoscut in intreaga lume gratie modelelor Mercedes de top care au beneficiat de imbunatatirea performantelor si care poarta, ca atare, acest blazon. Viitorul SLC va fi un "baby SLS" dezvoltat pe un sasiu din aluminiu, otel si magneziu, la fel ca noul SL. Conform speculatiilor din presa, va dispune de un nou V8 de 4,0 litri si 400-450 CP, amplasat in fata. Unele canale media sustin ipoteza unui V6 de aceeasi putere, insa fara supaalimentare.

Ideea acestui coupe, care in prezent s-ar afla deja in teste, a aparut inca din 2010, ilustrand ambitia celor de la Mercedes de a lansa pe piata marca AMG, de sine statatoare. In prezent, aspectul noului coupe este, practic, un mister total. Se stie doar ca in acest caz se va renunta la portierele “fluture”, in favoarea celor clasice. In fine, SLC face parte din marea ofensiva pe care Daimler a pregatit-o pana in 2015 si care include lansarea a 10 modele noi si 22 de versiuni facelift.

Distribuie acest articol!