Noul BMW Seria 1, in varianta cu trei usi
14.05.2012
        
Distribuie acest articol!   

O a doua varianta de caroserie este disponibila la noua gama BMW Seria 1. Noua versiune cu trei usi vine sa sublinieze caracteristicile sportive ale modelului compact. Designul sportiv si elegant si completarile atractive ale portofoliului de propulsoare, consolideaza pozitia speciala pe care BMW Seria 1 o detine in cadrul segmentului, caracterizata de sistemul unic cu tractiune spate si manevrabilitatea superioara. Lansarea marcheaza si debutul unui nou varf de gama: BMW M135i.

Debutul pe piata din Romania este asteptat pentru luna septembrie a acestui an. Pretul de pornire pentru noul BMW Seria 1, varianta cu trei usi, va fi de 18250 Euro fara TVA pentru BMW 114i.

Noul BMW Seria 1 cu trei usi are proportii puternice specifice marcii. Se remarca prin capota alungita si zona habitaclului impinsa mult in spate pentru o prezenta sportiva. Alte elemente care sunt definitorii pentru limbajul de design al marcii sunt farurile de zi cu inele duble si iluminare LED, grila dubla a radiatorului, linia mediana puternic definita, Curba Hoffmeister a montantului C si stopurile in forma de L.

Alaturi de proportii si capota lunga, o imagine sportiva este creata si prin usile late cu geamuri fara rama. Panourile laterale puternic conturate cu accentuarea pasajelor rotilor spate si linia pragurilor laterale care se extinde in fata, subliniaza caracterul prelungit dinamic al siluetei automobilului.

Noul model preia aceleasi pachete remarcabile de personalizare, BMW Sport Line, BMW Urban Line si pachetului M Sport, care creeaza trei interpretari distincte, clar definite ale designului BMW Seria 1. BMW M135i continua extinderea gamei BMW Perfomance si se remarca printr-un design specific, cu accente sportive mult mai puternic evidentiate.

Extinderea caroseriei in lungime (+85 mm), ampatament (+30 mm), ecartament (fata: + 51 mm, spate +72 mm) si latime (+17 mm) in comparatie cu modelul anterior, in timp ce inaltimea automobilului a ramas aceeasi, creeaza imaginea unui model mai lat si mai aplecat spre sosea pentru o prezenta puternic sportiva.

Designul interior si materialele sunt preluate de la versiunea cu 3 usi. Se remarca posibilitatile remarcabile de personalizare prin BMW Lines si un limbaj vizual modern care culmineaza cu consola centrala si display-ul iDrive cu desgin flat-screen.

Modificari importante la interior sunt pentru zona din spate care vine cu un spatiu pentru picioare mai mare cu 21 mm (fata de generatia anterioara) si cu posibilitatea de a alege intre doua sau trei locuri in spate. Portbagajul a fost extins cu 30 de litri, la 360 litri,  capacitatea de stocare ajunge la maximum 1.200 de litri datorita rabatarii spatarului scaunelor spate (rabatare fractionata 40:20:40).

Noul model vine cu o varietate mare de modele pe benzina si diesel echipate cu tehnologia BMW TwinPower Turbo. Noul entry-level  va fi BMW 114i cu o putere de 102 CP. Disponibile pe piata la lansare vor fi: BMW 116i (136 CP), BMW 125i (218 CP), BMW 116d (116 CP), BMW 118d (143 CP) si BMW 125d (218 CP) si BMW 116d EfficientDynamics Edition cu putere de 116 CP, masuri suplimentare de eficienta si nivel al emisiilor CO2 de 99 g/km in ciclul de testare EU.

Primul automobil BMW M Performance din istorie echipat cu propulsor pe benzina, noul BMW M135i va fi disponibil si in versiunea cu 5 usi. Va fi echipat cu un motor de 3,0 litri, pe benzina, cu 6 cilindri dispusi in linie, ce dezvolta 320 CP. Noul model se distinge si printr-un sasiu imbunatatit si elemente de caroserie optimizate aerodinamic, toate acestea specifice M.

Disponibile din noiembrie 2012 vor fi BMW 118i (170 CP), BMW 120d (184 CP), precum si sistemul inteligent de transmisie integrala BMW xDrive disponibil in premiera la BMW Seria 1 pentru modelele BMW M135i xDrive si BMW 120d xDrive. Simultan, sistemul BMW xDrive va fi disponibil si pentru versiunea cu cinci usi a gamei BMW Seria 1.

Toate variantele de motorizare sunt echipate standard cu transmisia manuala cu 6 trepte optimizata. Ca optiuni unice in segmentul compact se remarca transmisia automata cu 8 trepte, utilizare extinsa a tehnologiilor BMW EfficientDynamics care includ functia Auto Start Stop in combinatie cu transmisia manuala si cea automata, precum si mod ECO PRO, care poate fi activat in combinatie cu functia Driving Experience Control disponibila standard.

PE SCURT
Concept al masinii orientat perfect spre placerea condusului, cu motoare dispuse longitudinal, tractiune spate, distributie armonioasa a maselor si tehnologie sofisticata a suspensiei; cea mai buna agilitate in segment combinata cu confort optimizat al calatoriei; puntea fata cu brate in cruce, cu dubla legatura, cu combinata MacPherson si bara stabilizatoare, puntea spate cu sistem multibrat; servodirectie electromecanica foarte precisa, neinfluentata de transmisie; optional, directie sport variabila; DSC Dynamic Stability Control ce include DTC si Active Differential Brake (ADB-Sport) pe puntea spate ca dotare standard; structura a caroseriei rezistenta la torsiune; numeroase dotari de siguranta.

Gama larga de sisteme de asistare a conducatorului si servicii de mobilitate de la BMW ConnectedDrive include o serie de echipamente, multe unice in segmentul compact: High-Beam Assistant (control automat al fazei lungi), Adaptive Headlights (faruri adaptive), Rear View Camera (camera pentru mers inapoi), Lane Departure Warning (avertizare la parasirea benzii) ce include Rear Collision Warning (avertizare la coliziune din spate), Parking Assistant (asistare la parcare), tempomat cu functie de franare, Speed Limit Info (informare cu privire la limita de viteza) cu No Passing Indicator (avertizare privind interdictia depasirii), o serie extinsa de aplicatii cu acces la internet care include BMW Apps si BMW Line, integrare imbunatatita a terminalelor smartphone si a playerelor muzicale, sistem de sunet Harman Kardon.

Distribuie acest articol!