Un nou sef de design la BMW
29.05.2012
        
Distribuie acest articol!   

Canadianul de origine libaneza Karim Habib este noul sef de design de la BMW. In varsta de 42 de ani, el accede la aceasta functie venind de pe pozitia de responsabil cu designul exterior la BMW.

Karim Habib a mai lucrat pentru BMW in perioada 1998-2009, dupa care a plecat la Mercedes, unde si-a pus amprenta asupra conceptelor din seria F – F700 si F800. Anul trecut a revenit la BMW, ca responsabil cu designul exterior. Dintre realizarile sale de top la BMW merita amintite actuala Serie 7 si conceptul CS, un coupe cu 4 usi prezentat in 2007, la Shanghai.

Karim Habib va superviza tot ce tine de designul viitoarelor modele ale marcii bavareze, sub conducerea lui Adrian van Hooydonk, directorul de design al Grupului BMW. Printre fanii marcii, venirea unui nume nou la conducerea departamentului de design este urmarita cu mare interes. Pentru multi, experienta controversata de la inceputul anilor 2000, cu Chris Bangle in aceasta functie, s-a soldat cu amintiri nu tocmai indragite, gen Seria 7 din 2001 sau Z4 din 2003. Nu e si cazul lui Karim Habib, al carui design este matur, rafinat si plin de dinamism. Subiectul, insa, merita urmarit!

Distribuie acest articol!