Volkswagen Polo R WRC, in versiune de strada
20.05.2012
        
Distribuie acest articol!   

Organizat anual, Festivalul de la Worthersee este unul dintre cele mai mari evenimente dedicate fanilor Grupului Volkswagen, la nivel international. Celebrul constructor german si-a facut obiceiul sa prezinte cu aceasta ocazie diverse creatii de exceptie, de la exemplare unicat, pana la concepte ce prefigureaza viitoare modele de serie. Asa s-a intamplat si anul acesta, atat in cazul marcii Volkswagen, cat si cu celelalte marci de volum (SEAT, Skoda) sau premium (Audi) din grup.

Si anul acesta, VW a pastrat accentul pe latura sportiva, iar directia a fost urmata si de SEAT si Skoda. Asa se face ca zilele trecute, pe malurile lacului Worthersee din Austria, a poposit conceptul Polo R WRC, versiunea de strada a modelului cu care VW se pregateste sa intre in Mondialul de raliuri. Reamintim, in cazul modelului pilotat in prezent de Sebastien Ogier, sub capota se afla un propulsor TSI de 1,6 litri si 300 CP, a carui putere este transimisa la toare rotile.

Conceptul de la Worthersee 2012 are un TSI in 4 cilindri, de 2,0 litri si 220 CP. Desigur, fiind vorba de o versiune de strada, s-a renuntat la o serie de dotari specifice modelelor de raliuri. In schimb, s-au pastrat scaunele sport si volanul in Alcantara. La exterior, caracterul radical al masinii este tradat de evacuarea dubla si jantele specifice de curse. Volkswagen intentioneaza sa produca o serie limitata a acestei versiuni, in 2013, la un pret care inca nu a fost comunicat.

Cei de la SEAT au venit la Worthersee cu o interpretare sportiva de circuit – Ibiza SC Trophy. In completarea motorului turbo in 4 cilindri, de 180 CP, cuplat la o transmisie DSG, masina dispune de o serie de dotari specifice de curse. Pretul: 31.500 euro fara taxe. SEAT mai are in oferta si versiunea Leon Super Copa, cu un motor turbo in 4 cilindri de 2,0 litri si 300 CP, intr-o configurare foarte apropiata de cea din WTCC. Pretul, in acest caz, este de 63.000 de euro.

Atractiile Skoda de la Worthersee 2012 sunt doua interpretari ale noului supermini Citigo. Prima se numeste DJ Car si este o scena deschisa pentru DJ-ul care mixeaza la bordul masinii. Ideea a aparut in prelungirea campaniei de lansare a acestui model la nivel european, conceputa ca un turneu continental al celebrului DJ Tiesto. Mult mai „nervos” este celalalt concept, denumit Citigo Rally (foto)! Acesta impresioneaza prin kit-ul aerodinamic supradimensionat si jantele pe 18 inch. Pasajele rotilor si eleronul spate par imprumutate de la Fabia IRC.

Distribuie acest articol!