Aston Martin Vanquish, cu 565 CP sub capota!
23.06.2012
        
Distribuie acest articol!   

Disparut in 2007, numele Vanquish revine, cu misiunea de a inlocui modelul DBS, in partea superioara a gamei Aston Martin. Anuntat de asa-numitul Project AM310, noul Vanquish se prezinta cu un design evoluat, mai timid la partea frontala si mai consistent la posterior. In general, insa, pastreaza linia consacrata a marcii si face trimiteri discrete la uimitorul One-77.

Noul Vanquish foloseste a patra generatie a sasiului VH, din aluminiu, rigiditatea sa fiind imbunatatita cu 25%, comparativ cu actualul DBS. Greutatea a scazut considerabil gratie utilizarii fibrei de carbon la partea din spate a structurii de rezistenta, precum si la diferite componente ale caroseriei. Vanquish cantareste 1.739 kg, cu 55kg sub DBS!

Si la capitolul motorizare sunt imbunatatiri: sub capota se afla o versiune evoluata a propulsorului V12 de pe DBS. Motorul furnizeaza 565 CP si un cuplu de 620 Nm, fiind cuplat la o cutie automata cu 6 rapoarte Touchtronic 2, existenta deja pe DBS. Astfel dotat, Aston Martin Vanquish accelereaza 0-100 km/ora in doar 4,1 secunde (fata de 4,3, in cazul DBS) si are viteza maxima limitata electronic la 295 km/ora. Bolidul dispune de frane Brembo Carbon Ceramic Matrix de generatia a treia.

Interiorul pastreaza stilul binecunoscut, fiind marcat de bun gust si calitate. La randul sau, portbagajul este de-a dreptul imens pentru aceasta clasa: 368 litri, cu 60% mai mult decat la DBS.

Comercializarea in Europa va incepe pana la finele acestui an. Ramane de vazut la ce pret va fi oferita noua creatie de top a producatorului britanic.

Distribuie acest articol!