Cel mai rapid Bentley: Continental GT Speed
28.06.2012
        
Distribuie acest articol!   

Cea mai noua versiune Bentley Continental GT este Speed, programata sa fie prezentata public zilele acestea, in cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood. Desi unii sunt de parere ca este o simpla evolutie a unui model deja existent, trebuie retinut ca vorbim despre cea rapida varianta Continental!

Noul Speed dispune de 25 CP in plus fata de precedenta generatie, lansata in 2007. Foloseste binecunoscutul propulsor W12 de 5.998 cmc de origine Vokswagen, cu 48 supape si doua turbocompresoare. Cuplul motor este de 800 Nm, in crestere cu 50 Nm fata de varianta din 2007, iar puterea a ajuns la 625 CP. Viteza maxima este limitata la 330 km/ora, iar acceleratia 0-100 km/ora se realizeaza in 4 secunde.

Motorul dispune de tehnologie noua in materie de injectie de carburant, pusa la punct de Volkswagen, scopul fiind reducerea consumului. De inteles, daca avem in vedere ca, in varianta de conducere "sport", Speed consuma 32 litri/100 km!

Ca aspect, exteriorul beneficiaza de pachetul “Signature Speed”, cu prize de aer, calandru si parasocuri specifice. Interiorul poarta amprenta Mulliner, unul dintre marile nume specializate in confortul auto la cel mai inalt nivel.

Distribuie acest articol!