Doua modele noi in gama Citroen
21.06.2012
        
Distribuie acest articol!   

Citroen isi continua procesul de diversificare a gamei, prin lansarea a doua noi modele. De fapt, este vorba de doua versiuni a unor modele existente deja in gama, create special pentru pietele emergente. Constructorul francez profita de ocazie pentru a-si reafirma ambitiile de globalizare. Motivul, precum si detalii referitoare la cele doua noutati, in comunicatul de presa de mai jos, transmis de Citroen Romania.

Citroen face inca un pas in dezvoltarea marcii la nivel mondial si isi consolideaza pozitia de brand global. Dupa Europa, Rusia si America Latina, linia DS va fi lansata in China pe 28 iunie. In plus, marca isi extinde si modernizeaza gama principala cu doua noi modele. Citroen isi consolideaza astfel oferta de automobile, in special in segmentul C, pentru a putea intra pe piete internationale cu crestere ridicata precum bazinul mediteranean, China si Rusia. Piata sedanurilor compacte este cea mai mare piata de automobile din lume, cu peste 20 de milioane de vehicule inmatriculate in 2011, si reprezinta aproape o treime din totalul vanzarilor de autoturisme la nivel mondial.

Citroen relanseaza noul Citroen C-Elysee si C4L, o versiune „lunga” a modelului C4, pentru a acoperi aceasta piata a sedanurilor, care in Rusia este formata in proportie de 43% de modele in 3 volume, iar in China in proportie de pana la 79%. Cele doua noi sedanuri au personalitati specifice puternice, adaptandu-se perfect pozitionarii pietelor respective si respectand regulile segmentului pe care il abordeaza. Profitand de toata experienta echipelor internationale Citroen, modelele concepute in Franta intrupeaza excelenta marcii in termeni de stil, tehnologie, inovatie si calitate.

Noul Citroen C-Elysee a fost conceput pentru a raspunde asteptarilor unei clientele exigente, in cautarea unui automobil atractiv si accesibil. Datorita stilului armonios, prestigios si robust, acest model este un adevarat vehicul Citroen. Designul inovator ofera un interior spatios, ideal pentru familii (spatiul pentru locurile din spate demn de o clasa superioara si un portbagaj de 506 litri), datorita unui ampatament de 2,65 m, cel mai extins din aceasta categorie. In plus, se poate opta pentru o gama larga de echipamente menite sa sporeasca confortul, de la aer conditionat cu afisaj digital, pana la radioul cu functie MP3 si hands-free Bluetooth. Pe anumite piete, noul Citroen C-Elysee va fi disponibil si cu ultima generatie de motoare VTi 72 CP, oferind aceasta tehnologie care imbina performantele rutiere cu un consum moderat de carburant si fiabilitatea. Acest model se bucura si de intreaga experienta a marcii, de la sasiu si suspensie, pana la siguranta calitatii. Arhitectura vehiculului (garda la sol specifica, echipamentele de protectie, etc.) a fost testata in intreaga lume si in toate conditiile rutiere, garantand fiabilitatea. Astfel de puncte sunt foarte importante pentru clientii exigenti care privesc masina ca pe o investitie pe termen lung. Produs la Vigo, in Spania, acest sedan in trei volume va fi lansat initial in Turcia, Spania, Europa Centrala si Algeria, la sfarsitul lui 2012.

Citroen C4 L este pozitionat in partea superioara a segmentului C. La fel ca si Citroen C4, acest automobil prestigios si elegant ofera toate calitatile emblematice ale marcii, de la finisaje de top, pana la suspensia incredibil de confortabila si diferite dotari standard pentru confort. Noul model emana energie pozitiva. Este primul model Citroen conceput de centrul de design de la Shanghai. Liniile elegante si dinamice, subliniate de o semnatura luminoasa in partea frontala si dorsala, produc un efect prestigios asupra profilului inca de la prima vedere. La bord, soferul si pasagerii se bucura de placerile calatoriilor la clasa intai, datorita izolarii fonice si a temperaturii confortabile din interior, compartimentului spate asemanator cu un lounge (ampatament lungit, scaune cu suport lateral, spatare inclinate la 29 de grade, tetiere ultra-confortabile) si de tehnologii inovatoare care sporesc nivelul de confort (acces si pornire hands-free, GPS cu touch-screen, camera pentru mersul inapoi, ionizator de aer, etc). Citroen C4 L este dotat cu cele mai noi motorizari pe benzina: THP 155/170 (in functie de tara), dezvoltat in parteneriat cu BMW Group, si VTi 135. Ambele motoare pot fi cuplate la o noua cutie de viteze automata sau la o cutie secventiala cu 6 rapoarte. Pentru a indeplini cat mai in detaliu cerintele fiecarei piete, Citroen C4 L va fi fabricat in toate regiunile in care va fi vandut: in Wuhan, China, pana la sfarsitul lui 2012, si in Kaluga, Rusia, in prima jumatate a lui 2013.

Distribuie acest articol!