F1, Canada: Hamilton, al saptele invingator
10.06.2012
        
Distribuie acest articol!   

Sebastian Vettel a obtinut cel de-al doilea pole position din acest sezon, fiind pentru a doua oara consecutiv cand pleaca de pe prima pozitie a grilei de start in Marele Premiu al Canadei. Locul doi pe grila, la trei zecimi in spatele lui Vettel, a fost obtinut de Lewis Hamilton. Linia a doua de pe grila a fost ocupata de Alonso si Webber.

Ierarhia aceasta s-a pastrat pana la prima oprire la boxe, in urma careia Alonso a trecut in frunte, urmat de Hamilton si Vettel. Nu pentru mult timp, insa, pentru ca Alonso a cedat sefia in favoarea lui Hamilton. Ordinea la varf avea sa se schimbe din nou dupa a doua oprire la boxe – Alonso lider (a ramas cu o singura oprire), Vettel al doilea si Hamilton al treilea. Evident mai rapid, Hamilton a recuperat din nou si a terminat cursa pe primul loc. Asadar, Hamilton este al saptelea invingator al sezonului 2012, din tot atatea curse disputate pana acum, dar si noul lider in ierarhia pilotilor! Iar Grosjean si Perez au fost surprizele de pe podiumul cursei din Canada!

Urmatoarea cursa va avea loc pe 24 iunie in Spania, la Valencia – Marele Premiu al Europei. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi, la Montreal, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP Canada 2012:
 1. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes)
 2. Romain Grosjean (Lotus-Renault )
 3. Sergio Perez (Sauber-Ferrari)
 4. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault)
 5. Fernando Alonso (Ferrari)
 6. Nico Rosberg (Mercedes)
 7. Mark Webber (Red Bull Racing-Renault)
 8. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault)
 9. Kamui Kobayashi (Sauber-Ferrari)
10. Felipe Massa (Ferrari)

Clasament piloti:
1. Lewis Hamilton 88 p.
2. Fernando Alonso 86 p.
3. Sebastian Vettel 85 p.
4. Mark Webber 79 p.
5. Nico Rosberg 67 p.

Clasament constructori:
1. Red Bull Racing-Renault 164 p.
2. McLaren-Mercedes 133 p.
3. Lotus-Renault 108 p.
4. Ferrari 97 p.
5. Mercedes 69 p.

Foto: Pirelli

Distribuie acest articol!