Familia Opel Astra, intregita cu un sedan
07.06.2012
        
Distribuie acest articol!   

Opel isi extinde gama Astra cu o noua varianta sedan. Avand punctele forte specifice modelului Astra, inclusiv tehnologiile avansate si calitatea recunoscuta la nivel global, noul notchback reprezinta o alternativa mai accesibila pentru clientii care ar opta, in mod normal, pentru acelasi tip de autovehicul din clasa medie. Cu acest nou sedan cu patru usi si variantele hatchback cu cinci usi, Sports Tourer station wagon si indraznetul GTC coupe, gama de modele Astra, cel mai bine vandut autovehicul Opel, este acum completa. 

Clientii pot alege intre sapte variante de motorizare: patru unitati pe benzina (cu puteri intre 100 si 180 CP), dintre care trei pot fi combinate cu o transmisie automata cu 6 trepte de viteza si trei motoare diesel (cu puteri de la 95 pana la 130 CP). Cele doua modele ultra-eficiente Astra notchback 1.7 CDTI ecoFLEX cu sistem Start/Stop si tehnologii de sporire a eficientei combina puterea de 110 sau 130 CP cu un consum de doar 3,7 litri/100 km. Acesta corespunde unui nivel al emisiilor de CO2 de doar 99 g/km. La inceputul anului viitor, pe langa aceasta gama larga de trenuri de rulare, noul model Astra cu patru usi va beneficia de pe urma lansarii celei de a patra generatii a motorului Opel pe benzina cu patru cilindri SIDI ECOTEC, deosebit de eficient, puternic si rafinat, cu o cilindree de 1,6 litri, supraalimentare si injectie directa de benzina.

Noul Astra notchback sedan (4.658 mm lungime, 1.814 mm latime si 1.476 mm inaltime) are un ampatament  de 2.685 mm, ce asigura un spatiu generos. Portbagajul sau separat ofera un volum de 460 de litri – cu 90 de litri mai mult decat modelul cu cinci usi. Prin rabatarea fractionata a scaunelor din spate in raport de 60:40, volumul portbagajului poate fi sporit pana la maxim 1.010 litri.

In Europa de Vest, cu preponderenta in Germania si Spania, specialistii in marketing ai Opel considera ca oportunitatile de crestere pentru noul model cu patru usi consta in faptul ca acesta este o alternativa mai eleganta si mai accesibila decat variantele sedan cu patru usi din segmentul superior. Mai mult, exista o cerere mare pentru variantele notchback compacte pe pietele ce inregistreaza cresteri mari din Europa Centrala si de Est, in special in Rusia si Turcia. Rusia a inregistrat in prezent al doilea cel mai mare volum de vanzari din Europa si se estimeaza ca va deveni principala piata europeana, cu un total de pana la 3,4 milioane de autovehicule vandute in 2014. Peste 60% din toate autovehiculele sedan vandute in Europa sunt comercializate in Rusia. Anul trecut, 51% dintre cumparatorii de autovehicule compacte au optat pentru varianta notchback. De asemenea, Rusia este a treia cea mai mare piata europeana pentru modelul Astra. Asadar, Opel a decis sa sarbatoreasca premiera mondiala a noului membru al familiei de modele Astra la Salonul Auto de la Moscova (29 august – 9 septembrie).

Distribuie acest articol!