Google Traffic, si pentru Romania!
25.06.2012
        
Distribuie acest articol!   

Daca veti accesa harta oferita online de Google, veti avea parte de o surpriza placuta! Informatiile despre traficul auto, oferite in timp real, acopera (deocamdata partial) si Romania. Prin simpla accesare a binecunoscutei pagini web maps.google.com, dupa ce se bifeaza optiunea “Trafic”, se pot vedea in timp real conditiile de trafic de pe autostrazile romanesti si din Bucuresti.

Vizualizarea se poate face atat pe un calculator clasic (PC, desktop), cat si pe terminale mobile, gen laptop, tableta sau smartphone, din browser, respectiv cu aplicatii specifice, gen Google Maps sau Google Navigation. Google obtine datele despre trafic accesand telefoanele utilizatorilor aplicatiei Google Maps. Mai exact, deduce starea traficului pe anumite segmente, in functie de semnalele GPS emise de telefoanele accesate (numarul si viteza de deplasare a acestora).

Deocamdata, informatiile sunt disponibile, cum spuneam, doar pentru Capitala si cele cateva autostrazi. Este de asteptat insa ca acest serviciu sa acopere in scurt timp principalele orase si sosele din tara, asa cum se intampla, de altfel, in intreaga Europa si nu numai.

Distribuie acest articol!