Mikkelsen, campionul din IRC, vine in Romania!
21.06.2012
        
Distribuie acest articol!   

Andreas Mikkelsen, campionul en-titre si liderul din IRC, si-a anuntat participarea la Raliul Sibiului Romania. Pilotul Skoda UK Motorsport vine la Sibiu cu un singur obiectiv: sa castige cel mai dur si spectaculos raliu pe macadam din Romania.

Lista de start pentru Raliul Sibiului Romania, etapa a 8-a din Intercontinental Rally Challenge, devine din ce in ce mai interesanta cu doar cateva saptamanii inaintea celui mai important eveniment auto organizat anul acesta in Romania. Andreas Mikkelsen, cel mai tanar pilot din istorie care a castigat o etapa din Campionatul National al Marii Britanii, care a adunat puncte in WRC, care a castigat o proba speciala in acelasi campionat mondial si cel mai tanar campion din istoria Intercontinental Rally Challenge, si-a anuntat prezenta la Raliul Sibiului Romania.

In 2011, Andreas Mikkelsen a castigat doua etape din IRC, Scotia si Cipru, si si-a asigurat titlul la finalul unui sezon extrem de disputat. Norvegianul de 23 de ani participa la raliuri de la varsta de 16 ani, dupa ce a concurat pentru echipa nationala a Norvegiei la schi alpin si apoi la motocross. Mikkelsen, un specialist al etapelor pe macadam, vine la Sibiu cu un obiectiv foarte clar: victoria. „Nu am mai fost niciodata in Romania, dar tocmai de aceea abia astept sa concurez aici. Raliul Sibiului Romania este o etapa noua pentru toate echipajele din IRC si dupa atatea etape pe asfalt abia astept sa concurez din nou pe macadam. Sincer, astept cu nerabdare sa iau startul la Sibiu, iar obiectivul este sa adun cat mai multe puncte in IRC. Pentru a-mi atinge scopul trebuie sa castig”, a spus Andreas Mikkelsen.

Pilotul Skoda UK Motorsport va lua startul in etapa de la Sibiu cu o masina Skoda Fabia S2000. In 2012, in Raliul Sibiului Romania pilotii vor avea de parcurs 205,8 km de proba speciala pe macadam si asfalt. Inscrierile pentru Raliul Sibiului Romania, programat in perioada 19-21 iulie 2012, se incheie pe data 6 iulie.

Distribuie acest articol!