Prima victorie pentru Spitzmuller, in 2012
26.06.2012
        
Distribuie acest articol!   

Transilvania Rally, a patra etapa si ultima de asfalt a campionatului intern de raliuri, a fost castigata de echipajul maghiar Csaba Spitzmuller – Szoke Tamas. Aceasta este prima victorie a pilotului cu rezultate foarte bune in campionatul maghiar de raliuri, in actualul sezon din campionatul romanesc.

Spitzmuler si-a adjudecat victoria in etapa clujeana dupa ce a plecat pe probele speciale din a doua zi de concurs cu un usor dezavantaj in spatele clujeanului Bogdan Marisca si a conationalului sau, Gergo Sazbo.

Favoritul etapei clujene, Bogdan Marisca a condus in prima zi de consurs, plecand in ziua de sambata din postura de lider al clasamentului provizoriu, dar a pierdut in fata fortei dezlantuite a maghiarului inca din prima proba a zilei a doua. In etapa sa de casa, Bogdan Marisca a pierdut si anul trecut, in fata campionului national en titre, Valentin Porcisteanu, care a plecat cu un dezavantaj sever in etapa de la Cluj si a reusit sa prinda in final doar ultimul loc pe podium. Bogdan Marisca a avut acum un parcurs constant, ocupand la final a doua treapta a podiumului si dovedind o revenire mult asteptata dupa mai putin reusitele etape din debutul campionatului.

Nelipsit de pe podimul fiecarei etape din 2012, Csaba Spitzmuler reuseste odata cu victoria de la Cluj sa urce pe prima pozitie a clasamentului general al Campionatului National de Raliuri Dunlop 2012, la un ecart de numai un punct in fata campionului en titre, Valentin Porcisteanu.

Cu cele 12 puncte obtinute pe asfaltul de la Cluj, brasoveanul Dan Gartofan ramane pe pozitia a treia a clasamentului general, cu 8 puncte in fata francezului Delecour, in timp ce Bogdan Marisca vine pe pozitia a sasea, dupa maghiarul Gergo Szabo. Din top ten-ul clasamentului general al CNR Dunlop 2012 surprizele etapei clujene au fost abandonurile lui Marco Tempestini si Edwin Keleti, dar si absenta lui Lucian Preda de la startul etapei.

Urmatoarea etapa va avea loc pe macadamul de la Sibiu, in perioada 20-21 iulie, si va conta atat ca a V-a etapa in competitia interna de profil, cat si ca a VIII-a etapa in IRC (Intercontinental Rally Challenge).

Clasament general FIA dupa patru etape:
1. Csaba Spitzmuller – Tamas Szoke (Mitsubishi Lancer EVO 10) 76 p.
2. Valentin Porcisteanu – Dan Dobre (Mitsubishi Lancer EVO 10) 75 p.
3. Dan Gartofan – Eugen Rotaru (Skoda Fabia S2000) 51 p.
4. Francois Delecour – Dominique Savignoni (Renault Megane RS N4) 43 p.
5. Gergo Szabo – Karoly Borbely (Mitsubishi Lancer EVO 10) 40 p.

Distribuie acest articol!