Programul Rabla 2012, suplimentat
20.06.2012
        
Distribuie acest articol!   

Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, a anuntat ca Programul de stimulare a innoirii parcului auto national 2012 va fi suplimentat cu 15.000 de tichete valorice pentru persoane fizice, in valoare de 57 milioane de lei. Totodata, ministrul Rovana Plumb a precizat ca, la urmatoarea rectificare bugetara, va fi luata in calcul suplimentarea Programului cu inca 15 mii de tichete.

“Am analizat, impreuna cu noua conducere a Administratiei Fondului pentru Mediu, posibilitatea ca, pana la sfarsitul lunii iunie, sa finalizam procedurile pentru a suplimenta Programul Rabla cu 15.000 de tichete. Este foarte important pentru noi, avand in vedere ca, pe langa implicatiile de mediu, acest program creeaza si mentine locuri de munca, sprijina industria auto si pe cea conexa acesteia. Cele 57 milioane de lei au fost realocati de la alte programe derulate prin AFM”, a declarat ministrul Rovana Plumb.

In perspectiva urmatoarei rectificari bugetare, ministrul Mediului si Padurilor a precizat: “Avem in vedere ca, la urmatoarea rectificare bugetara, care va avea loc cel mai probabil in luna iulie, sa propunem suplimentarea programului Rabla cu inca 15.000 de vouchere, astfel incat sa avem un supliment total de 30.000 de tichete pana la sfarsitul anului. Totodata, la aceeasi rectificare bugetara, vom discuta si posibilitatea gasirii de fonduri pentru programul Casa Verde”, a anuntat ministrul Rovana Plumb. Initial, in Programul Rabla 2012 a fost alocat un buget de 114 milioane lei, care permite scoaterea din uz a 30.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani.

Distribuie acest articol!