Renault revine la Goodwood
18.06.2012
        
Distribuie acest articol!   

Renault revine in 2012 la prestigiosul Festival al vitezei de la Goodwood pentru a aniversa 110 ani de excelenta a motoarelor. Evenimentul va avea loc intre 29 iunie si 1 iulie in parcul Castelului de la Goodwood, la 100 km Sud de Londra. Vehicule emblematice ale epopeii sportive Renault: Maxi 5 Turbo, Alpine Renault A110 si Alpine A443 vor fi prezentate publicului de catre piloti care au marcat aventura sportiva a brandului: Alain Prost, care este si Ambasadorul Renault, Jean Ragnotti, Michel Leclere si Emmanuel Guigou.

Intr-un pavilion dedicat se vor expune modele emblematice – mai vechi si actuale – ale marcii. De la prima victorie a unui motor Renault la cursa Paris – Viena din 1902, pana la al zecelea titlu de campion mondial la categoria constructori in 2011, s-au scurs 110 ani, 110 ani de excelenta mecanica dovedita atat pe pista de concurs, cat si pe drumurile obisnuite. Vor mai fi prezentate si alte surprize, vehicule ale gamei actuale: Renault Twizy si Renault ZOE. Chiar si ZOE „Provocarea 24h” – modelul care a obtinut recordul pentru distanta parcursa de un vehicul electric in 24 de ore. Renault, constructor generalist, si-a depasit mereu limitele in dorinta de a oferi „organe” mecanice fiabile si performante cu solutii inovatoare unui public cat mai larg.

Dupa 6 participari (din 2001 si pana in 2006), urmate de 5 ani de absenta, Renault se intoarce in forta la Festivalul vitezei de la Goodwood in calitate de partener. Viteza si Goodwood merg mana in mana de ani buni de zile. Prima cursa a avut loc in 1936, cand al IX-lea Duce de Richmond a organizat o cursa de coasta prin parc. Razboiul a intrerupt aceste activitati dar, paradoxal, a imbunatatit locatia prin construirea circuitului de la Goodwood, a carui destinatie initiala a fost de centura in jurul aeroportului militar. Prima cursa s-a tinut in 1948, ultima in 1966.

In 1993, Charles Gordon-Lennox, actualul Conte de March, el insusi un pasionat al vitezei, a dorit sa relanseze competitiile auto in regiune, dar nu a obtinut autorizatie. A decis atunci sa-si faca propriul festival pe terenul sau. Manifestarea a avut parte de un succes imediat, atragand 30.000 de vizitatori. A crescut rapid astfel ca numarul anual de vizitatori a ajuns la 180.000. Festivalul de la Goodwood este in prezent o cursa de coasta, dar in paralel sunt organizate si alte elemente de atractie: un concurs de eleganta, un pavilion tehnologic in care sunt expuse tehnologii ale viitorului, expozitii deschise de dimineata pana seara si activitati dedicate publicului tanar. Festivalul este si o ocazie de a-i intalni pe unii dintre cei mai mari piloti ai sportului auto.

Distribuie acest articol!