SEAT Toledo si Skoda Rapid, dezvaluite in avans
19.06.2012
        
Distribuie acest articol!   

Cea de-a patra generatie SEAT Toledo va fi lansata oficial pana la finele acestui an. Dupa ce, in primavara, la Salonul de la Geneva, a fost prezentat un concept foarte apropiat de versiunea finala, iata ca acum au aparut pe internet primele imagini cu modelul de serie.

Practic, viitorul SEAT Toledo si noul Rapid de la Skoda vor fi “frati gemeni”, pentru ca vorbim de aceeasi masina, din punct de vedere tehnic. Diferentele vor fi minore si vor tine mai mult de interpretare stilistica sau de declinare a anumitor detalii, in stilul marcii respective.

Se preconizeaza similitudini si la nivel de preturi, astfel ca cei care isi vor dori acest automobil vor alege in functie de personalitatea lor, intre siguranta rece a cehilor sau emotia fierbine a spaniolilor. Modelul face parte din politica de rationalizare a costurilor din Grupul Volkswagen, urmand sa foloseasca la maximum subansamble si componente deja existente la alte modele.

Noul Toledo va porni cu ambitii mari in special pe pietele in care modelele in trei volume au mare cautare. Totusi, in ciuda profilului de sedan, Toledo are 5 usi (dispune de hayon in spate), deci un liftback.

Skoda a confirmat astazi lansarea noului model compact in toamna, la Salonul de la Paris, urmand ca pana la finele anului sa ajunga la dealeri. Masina va avea 4,48 m lungime si 1,7 m latime. Dupa cum se poate vedea din imaginile de aici, preia elementele de design de la Mission L, inaugurand noul limbaj stilistic Skoda.

Va fi un model compact abordabil ca pret, dedicat clientelei reprezentative pentru marca ceha – familistii. Skoda a mai precizat ca oferta de motorizare va fi formata din cinci propulsoare pe benzina si doua diesel.

Distribuie acest articol!